Kopersavond 'De Groene Buitenkans'

Kopersavond 'De Groene Buitenkans'

Voor 24 kopers van het project 'de Groene Buitenkans' 🌿 was het donderdagavond 15 februari een belangrijk moment. Zij waren aanwezig bij de eerste kopers bijeenkomst. In het Koetshuis aan de Dorpsstraat in Krimpen aan de Lek, nog geen 5 minuten vanaf de planlocatie, kwamen de kopers, ontwikkelaar Verstoep, makelaar Arnoud de Jong en de bouwbedrijven bijeen om kennis te maken 🤝 vragen te stellen en ideeën uit te wisselen 💭

Sommige kopers hadden zich meer dan drie jaar geleden al gemeld, anderen sloten zich kort geleden aan. Eén ding hebben de kopers gemeen, namelijk de speciale band met het dorp 💚

Zonder dat er geadverteerd is zijn van de 17 nieuwe woningen inmiddels 15 woningen toegewezen aan mensen die een binding hebben met het dorp Krimpen a/d Lek. De tien rug-aan-rug woningen bleken zeer aantrekkelijk te zijn; er moesten (helaas) heel wat mensen teleur worden gesteld. Voor de geschakelde woningen is er nog overleg met één koper en ook daar zijn nog meer gegadigden voor. Zoals het er nu naar uitziet is er nog 1 vrijstaande woning niet verkocht.

Enkele jaren geleden begon Verstoep al met de eerste plannen voor deze locatie na verkennende gesprekken met de huidige eigenaar. Inmiddels is het plan uitgewerkt en een vergunning verkregen voor tien rug aan rug woningen en vier eengezinswoningen (te bouwen door Staton Bouw BV) en 3 vrijstaande woningen (te bouwen door Graveland & Molenaar Bouw BV).

Veel lof was er over het gemeenschappelijk groen en de bijbehorende schuur dat in dit project een belangrijke functie heeft.

De planning is nog niet in beton gegoten, vanwege veel externe factoren waar in het bouwproces rekening mee moet worden gehouden, maar de hoop is dat het bouwproject in de zomer van 2025 is gerealiseerd. De aankomende tijd zullen de laatste puntjes op de ï worden gezet door Verstoep en de makelaar en na de koperskeuzes zullen de bouwers aan de gang gaan met de werkvoorbereiding van dit buitenkansje voor Krimpen aan de Lek!

terug naar overzicht